Ukončili vyšetrovanie v kauze Očistec!

NETKY.SK • 5 November 2021, 18:37 • 2 min
Ukončili vyšetrovanie v kauze Očistec!

BRATISLAVA - Aktuálne realizujú štúdium spisového materiálu zo strany obvinených a ich obhajcov.

slovakia

left justify in out

Hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan dnes informoval, že ukončili vyšetrovanie v kauze Očistec. "Konečný návrh vyšetrovateľa ešte na prokuratúru doručený nebol," spresnil.

 

img

 

Celkovo v prípade obvinili 21 osôb. Desať obvinených vylúčili na samostatné trestné konanie. Pôvodne bolo predmetom trestného stíhania 25 skutkov. "Počas vyšetrovania boli vypočutí všetci obvinení, viacerí opakovane. Celkovo išlo o 46 výsluchov. Počas konania bolo vypočutých aj 92 svedkov, niektorí aj opakovane," opísal Skladan. Okrem toho vykonali počas vyšetrovania aj znalecké dokazovania a zabezpečili rozsiahly listinný materiál.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Tibor Gašpar a bývalé špičky polície prepustia na slobodu!

 

img

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Očistec zadržala vlani viacerých policajných exfunkcionárov vrátane policajného exprezidenta Tibora Gašpara, ktorého vo štvrtok takmer po roku prepustili z väzby. Skupina mala pôsobiť okolo nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. V prípade padli obvinenia zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomocí verejného činiteľa a zo zločinu korupcie.

 

Možno vás zaujme: Využitie odposluchov v kauze Očistec ide pred parlamentný výbor

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona