Ukazuje sa, že Somálsko je bezpečnejšie ako Londýn

NETKY.SK • 8 Február 2020, 14:44 • 2 min
Ukazuje sa, že Somálsko je bezpečnejšie ako Londýn

LONDÝN – Život vo vojnou zničenom štáte Somálsko je bezpečnejší ako v Londýne! Stovky rodičov narodených v Somálsku a žijúcich v britskom hlavnom meste posielajú svoje dospievajúce deti späť do východnej Afriky, aby ich zachránili pred hrozbou napadnutia nožom, ktoré zachytilo Londýn ako epidémia – už tento rok počet úmrtí z bodných rán dosiahol 51 mladých ľudí.

slovakia

left justify in out

Samotní teenageri tvrdia, že sa v Afrike cítia bezpečnejšie, napriek skutočnosti, že ministerstvo zahraničných vecí a vecí Britského spoločenstva národov vo Veľkej Británii odporúča, aby sa Briti zdržali akýchkoľvek výletov do Somálska a varujú ich pred teroristickými hrozbami v tejto spustošenej vojnou krajine.

 

Jedna žena somálskeho pôvodu žijúca v Londýne, Amina, matka 15-ročného chlapca, porozprávala v rozhovore s BBC hrozný príbeh o tom, ako bol jej syn štyrikrát dobodaný nožom, iba 17 dní po návrate do Británie z vlasti, kde strávil rok.

 

 "Môj syn má poškodený močový mechúr, obličky a pečeň. Jeho zdravie je nezvratné poškodené. Tam, v Somalilande, moje dieťa bolo vo väčšej bezpečnosti ako tu – bývať tam je o 100% bezpečnejšie ako v Anglicku."

 

Minulý rok Britské ministerstvo zahraničných vecí označilo Somálsko za jednu z najnebezpečnejších krajín na svete a vďaka stálej hrozbe terorizmu ju umiestnilo na 13. mieste v tomto rebríčku.

 

Napriek tomu dve z piatich somálskych rodín žijúcich v Londýne posielajú svoje deti späť do svojej vlasti, aby ich zachránili pred smutným osudom obetí zločinov, ktoré podľa starostu  oblasti Islington v Veľkom Londýne, ako epidémia zachytil britské hlavné mesto.

 

     Britskí politici nevedia vysvetliť, prečo nemôžu z Londýna urobiť bezpečnejšie mesto a prečo takzvaní utečenci hľadajú príležitosti a snažia sa poslať svoje deti do miest, z ktorých oni sami utiekli, obávajúc sa o svoje životy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies