Ukázali prvú snímku Benedicta Cumberbatcha ako Doctora Strangea

NETKY.SK • 29 December 2015, 18:02 • 2 min
Ukázali prvú snímku Benedicta Cumberbatcha ako Doctora Strangea

BRATISLAVA - Americký magazín Entertainment Weekly zverejnil na titulke najnovšieho čísla fotografiu ponúkajúcu prvý pohľad na Doctora Strangea v podaní Benedicta Cumberbatcha.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák z Londýna sa ako komiksový hrdina predstaví v pripravovanej eponymnej snímke, ktorá sa do slovenských kín má dostať 3. novembra 2016. Magazín titulku zverejnil aj prostredníctvom svojho účtu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

 


Film z dielne spoločnosti Marvel vzniká pod taktovkou Scotta Derricksona. Cumberbatch v adaptácii komiksu stvárni arogantného chirurga, ktorý po nehode nie je schopný vykonávať svoju prácu a objaví v sebe magické schopnosti. Ako predstaviteľ Sherlocka Holmesa zo seriálu Sherlock (2010) prezradil, pri fotografovaní ešte len skúšal pózy a gestá, ktoré plánuje používať počas nakrúcania. "Som ešte na začiatku učenia sa. Hovoril som si, že vo filme musím neustále nasadzovať tieto pózy, keď čarujem, všetko, čo tá postava fyzicky robí. Stále na tom pracujem. Ešte sme nezahrali ani jednu z takých scén. Cítil som sa rozpačito, no napokon to bolo skvelé. Nedá sa to popísať, musíte to zažiť," povedal.


Okrem Cumberbatcha sa vo filme ukáže Chiwetel Ejiofor, ktorého obsadili do roly baróna Karla Amadea Morda. V spomínanom komikse vystupuje aj tibetský čarodejník, známy ako The Ancient One, ktorý je učiteľom Mordoa a neskôr aj Doctora Strangea. V tejto úlohe diváci a diváčky uvidia Tildu Swinton. Herecké obsadenie dopĺňajú Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg a Mads Mikkelsen. Scenár filmu napísal Jon Spaihts. Nakrúcanie sa už začalo v nepálskom Káthmandu. Okrem toho by mal štáb navštíviť aj Londýn, New York a Hongkong.


Benedict Cumberbatch je známy najmä vďaka účinkovaniu v spomínanom seriáli Sherlock (2010), za ktorý ho nominovali na Zlatý glóbus, Primetime Emmy či televízne ceny BAFTA, pričom jednu Emmy sa mu podarilo získať. Nomináciu na televíznu cenu BAFTA získal aj za stvárnenie Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004) a vedľajšiu rolu v dráme Small Island (2009). Objavil sa tiež v snímkach Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011), Jeden musí z kola von (2011), 12 rokov otrokom (2013), Star Trek: Do temnoty (2013), The Fifth Estate (2013), Blízko od seba (2013) či miniseriáli Koniec prehliadky (2012). Svoj hlas prepožičal drakovi Smaugovi a Nekromantovi v trilógii Hobit (2012, 2013 a 2014) i vlkovi v animovanom filme Tučniaky z Madagascaru (2014). Predstavil sa tiež v životopisnej dráme Kód Enigmy (2014), pričom stvárnenie kryptoanalytika a matematika Alana Turinga mu vynieslo nominácie na filmovú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona