Ukázali, že si vôbec nevážia hlasy našich voličov, vďaka ktorým vládnu

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 06:54 • 2 min
Ukázali, že si vôbec nevážia hlasy našich voličov, vďaka ktorým vládnu

Ukázali, že si vôbec nevážia hlasy našich voličov, vďaka ktorým vládnu

slovakia

left justify in out

Do programového vyhlásenia vlády sa dostanú len tie body z programu hnutia Obyčajní ľudia (OĽ), ktoré sú v súlade s programovými tézami. Pre TASR to povedal predstaviteľ OĽ a poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič.
      "To znamená, že v podstate žiadne. Je zvláštne, že v situácii, keď chcú, aby sme vládu štyri roky verne podporovali, nám ukážu, že im vlastne nestojíme za nič a vôbec si nevážia hlasy našich voličov, na základe ktorých vlastne môžu vládnuť," poznamenal s tým, že má informácie o tom, že počas uplynulého stretnutia Koaličnej rady boli v prípade ostatných politických subjektov akceptované aj veci, ktoré sa nenachádzali v programových tézach.
      Rokovanie o zakomponovaní priorít OĽ do programového vyhlásenia bolo podľa slov Matoviča veľmi stručné. "Stretol som sa s Martinom Poliačikom a ten mi tlmočil stanovisko koaličných strán, že tam bude len to, čo je v súlade s tézami," konštatoval poslanec s tým, že v programovom vyhlásení sa nachádza aj niekoľko bodov programu jeho hnutia, no tie sa prekrývajú s programami ostatných politických subjektov.
      "Z našich unikátnych návrhov koalícia odmietla zobrať čo i len jeden jediný. Je to nepríjemný stret s politickou realitou. Pravdepodobne takto funguje politika a priznám sa, že mi je odporná," naznačil a doplnil, že sa mu nepáči, ak sa nepozerá na obsah návrhu, ale na to, kto ho predkladá.
      Ako ďalej Matovič uviedol, vzťahy medzi hnutím a stranou Sloboda a Solidarita (SaS) týmto ochladli. "Strana nás týmto, myslím, zradila," zdôraznil s tým, že medziľudské vzťahy s členmi tohto politického subjektu sú "úplne v pohode." "Pevne verím, že prvotný úmysel zo strany R. Sulíka, keď mi dal ten sľub, bol čistý a chcel ho splniť. Možno sa mu to iba vymklo z rúk," myslí si.
      Matovič podľa vlastných slov teraz očakáva, že koaličné strany "zostúpia z trónu," uvedomia si, že v tomto prípade prestrelili a že to nebol správny krok. "Ťah je na nich, figúrky sú v ich rukách a čakám, čo spravia. Povedať, že ani jeden návrh sa tam nemôže dostať, mi pripadá doslova hlúpe," uzavrel.
      Návrh programového vyhlásenia vlády uzavreli lídri koaličných strán po takmer ôsmich hodinách rokovania. Podľa šéfky kabinetu Ivety Radičovej dospeli k zhode vo všetkých oblastiach. Premiérka upozornila, že niektoré zmeny boli oproti pracovnej verzii veľmi významné a ministri majú za úlohu ich teraz do finálnej verzie zapracovať. Koaličné poslanecké kluby môžu vzniesť ešte záverečné námety, keď dostanú od Radičovej finálnu verziu. Tú bude schvaľovať kabinet v stredu 28. júla o 14.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies