Ujfaluši myslí na návrat do Česka

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 09:12 • 2 min
Ujfaluši myslí na návrat do Česka

PRAHA - Český futbalista Tomáš Ujfaluši po skončení angažmánu v Galatasarayi Istanbul zvažuje návrat do vlasti. Tridsaťpäťročný bývalý reprezentačný obranca odišiel z Gambrinus ligy v decembri 2010 a postupne pôsobil v Hamburgu, Fiorentine, Atleticu Madrid a naposledy v spomínanom istanbulskom veľkoklube.

slovakia

left justify in out

Na začiatku minulej sezóny však utrpel vážne zranenie kolena a od tej doby nehral. Preto s ním Galatasaray nepredĺžil zmluvu, resp. si neuplatnil opciu, píše portál idnes.cz. Ak by vlani zasiahol aspoň do 15 zápasov, automaticky by mu kontrakt bežal aj v ďalšej sezóne. "Rozprával som sa s trénerom a chápem to riziko. Bol som desať mesiacov zranený a ešte by som nestihol prípravu. Preto sme sa dohodli, že bude lepšie našu spoluprácu ukončiť," cituje idnes.cz slová Ujfalušiho.

Pred trinástimi rokmi odišiel z Olomouca, kde by sa chcel teraz za istých okolností vrátiť. Na veľké európske tímy už nemyslí. "Síce ešte nie som starý, ale po tej ročnej pauze už mi chýba chuť vrátiť sa do veľkého futbalu. Skôr by som volil variant napríklad Saudskej Arábie alebo do úvahy pripadá aj česká liga, pokiaľ budem zdravý a žiadna iná ponuka nepríde. Ešte rok by som chcel hrať, samozrejme uvidíme, ako mi to dovolí koleno," dodal Ujfaluši, ktorý na ME 2004 získal s Českom bronz.

Z klubových úspechov treba vypichnúť triumf v Európskej lige s Atleticom Madrid v roku 2010, v tom istom roku zisk Superpohára v drese španielskeho klubu. Predtým s Hamburgerom SV vyhral Nemecký ligový pohár (2003) a s Galatasarayom získal dva majstrovské tituly (2012, 2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona