Uhynul korgi, pes Alžbety II.: V 18 rokoch dostala prvého, postupne ich mala 30

NETKY.SK • 26 Október 2018, 19:46 • 2 min
Uhynul korgi, pes Alžbety II.: V 18 rokoch dostala prvého, postupne ich mala 30

LONDÝN - Whisper, pes plemena velšský korgi, ktorého sa britská kráľovná Alžbeta II. ujala v roku 2016, uhynul. Bol to posledný pes tohto plemena, ktorého kráľovná ešte chovala.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok britský denník The Daily Mail. Buckinghamský palác sa k záležitosti nevyjadril. Panovníčka je podľa denníka "hlboko zarmútená" stratou tohto svojho verného spoločníka, ktorý sa dožil 12 rokov.

 

Ujala sa ho v roku 2016 po smrti jeho pôvodného pána, bývalého horára na kráľovskom panstve v Sandrighame na východe Anglicka.

 

Whisper bol posledným korgim, ktorý kráľovnej robil spoločnosť po tom, ako v apríli toto roku uhynul Willow, predstavujúci 14. generáciu potomkov prvého kráľovninho psa.

 

Tým bola sučka Susan, ktorú Alžbeta dostala v roku 1944 od svojich rodičov k 18. narodeninám. Aj preto smrť Willowa niesla veľmi ťažko - bol pre ňu údajne posledným priamym spojením na rodičov a detstvo.

 

Willow a ďalší kráľovnini psi si zahrali aj v spote, ktorý bol súčasťou otváracieho ceremoniálu londýnskej olympiády v roku 2012. Alžbeta II. v ňom po boku filmového predstaviteľa britského agenta 007 Daniela Craiga stvárnila samu seba.

 

Alžbeta chová ešte dvoch psov menom Candy a Vulcan z plemena dorgi - ide krížencov kráľovninej sučky korgi a jazvečíka jej sestry Margaret.

 

Kráľovské plemeno Corgis

 

Alžbeta je veľkou milovníčkou zvierat. Zvláštnu starostlivosť venuje svojim psím miláčikom. Za svojej vlády mala cez tridsať psov rasy Corgis. Prvým bola sučka Susan, ktorá bola darčekom k jej 18. narodeninám.

 

Kráľovná tiež vyšľachtila nové psie plemeno zvané "Dorgi". To vzniklo spojením kráľovninho psa Corgis s jazvečíkom princeznej Margaret.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies