V Uhrovci a Žitnej-Radiši odstraňujú škody, ktoré napáchali prívalové dažde

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 06:34 • 2 min
V Uhrovci a Žitnej-Radiši odstraňujú škody, ktoré napáchali prívalové dažde

UHROVEC/ŽITNÁ-RADIŠA - V Uhrovci a Žitnej-Radiši (okres Bánovce nad Bebravou) dnes od rána naďalej odstraňujú škody, ktoré napáchala nedeľňajšia (27.7.) povodeň. Večerné prívalové dažde tam zdvihli hladinu toku Radiša, ten v oboch obciach vytopil niekoľko domov a poškodil cesty. V Uhrovci i Žitnej-Radiši naďalej platí tretí stupeň povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

"Likvidujeme spolu s dobrovoľnými hasičmi škody, upratujeme, pomáhame občanom pri odčerpávaní vody z ich príbytkov, záhrad a dvorov. Upravujeme tiež miestne komunikácie," priblížila pre TASR aktuálne dianie v Uhrovci starostka Zuzana Máčeková. Ako doplnila, v obci naďalej ponechala v platnosti tretí stupeň povodňovej aktivity. "Je zamračené, hlásia zrážky. Nevieme, čo nám počasie prinesie, potok sa môže ešte vybrežiť," podotkla. 
      

Odstraňovaním škôd sa zaoberajú aj v susednej obci Žitná-Radiša. "Čistíme upchaté priepusty kanálov, odstraňujeme nánosy blata a popadané stromy z miestnych komunikácií, správca toku nám priniesol kamene na zabezpečenie miesta, kde nám odtrhlo svah," uviedol starosta Rudolf Botka, podľa ktorého je situácia v obci pokojná. "Mrholí, ale zatiaľ nehrozí, že by sme mali problém. Nemáme však ešte všetko pod kontrolou, preto sme ponechali v platnosti aj tretí stupeň povodňovej aktivity," poznamenal.  
      

Povodeň z prívalových dažďov v nedeľňajších (27.7.) večerných hodinách vytopila v Uhrovci pivnice a záhrady asi desiatich domov na Ulici SNP. V Žitnej-Radiši odtrhla kus cesty a ďalšie poškodila, zaplavila 15 až 20 pivníc domov, vrátane tej na obecnom úrade a materskej škole. Obe obce tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili 27. júla v podvečerných hodinách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies