Uhliarik pochybuje, že Zvolenská to myslí so zdravotnou prevenciou vážne

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 10:13 • 2 min
Uhliarik pochybuje, že Zvolenská to myslí so zdravotnou prevenciou vážne

TRNAVA - Novela zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia z dielne ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) zbytočne zaťaží ľudí. Myslí si to exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH).

slovakia

left justify in out

Kresťanský demokrat podporuje zlepšenie zdravia zamestnancov, a tým aj prevenciu. Nazdáva sa však, že novela situáciu nerieši správne. "Ak by ste to mysleli s prevenciou vážne, tak urobíte mechanizmus ako u stomatológov. Teda, keď ktokoľvek nepôjde na preventívnu prehliadku, nasledujúci rok mu nebude hradená žiadna liečba z verejných zdrojov," adresoval Zvolenskej Uhliarik v úvode šiesteho rokovacieho dňa 35. schôdze NR SR.
      

Právna norma upravuje povinnosti zamestnávateľov v súvislosti s pracovnými podmienkami a lekárskymi preventívnymi prehliadkami zamestnancov. Podľa rezortu zdravotníctva tak Slovensko reaguje na výčitky Európskej komisie (EK) pre nedostatočnú implementáciu európskej legislatívy. Ministerka je presvedčená, že ochrana zdravia zamestnancov sa teraz zlepší.
      

Poslancov dnes čaká aj diskusia o novele geologického zákona, ktorú vláda navrhuje prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Novela zákona má zabezpečiť, aby ťažba uránu bola v budúcnosti na Slovensku možná iba v prípade, ak ju v referende odobria obyvatelia dotknutých obcí. Poslanci majú rokovať aj o novele ústavy, ktorá má očistiť justíciu a zadefinovať manželstvo ako zväzok jedného muža a ženy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies