Uhliarik nepodporí Berényiho ani Mikuša

NETKY.SK • 13 November 2013, 10:29 • 2 min
Uhliarik nepodporí Berényiho ani Mikuša

TRNAVA - Neúspešný kandidát na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja Ivan Uhliarik (KDH) nepodporí pred druhým kolom krajských volieb ani jedného z dvojice kandidátov.

slovakia

left justify in out

"Hlavnou témou mojej predvolebnej kampane bola snaha zastaviť privatizáciu nemocníc v Trnavskom kraji. Keďže obaja kandidáti na župana verejne deklarovali súhlas s privatizáciou nemocníc, v druhom kole nemôžem podporiť žiadneho z nich,“ napísal vo vyhlásení Uhliarik. Do druhého kola postúpili kandidát koalície SMK – OKS József Berényi a nezávislý kandidát Tibor Mikuš, Uhliarik skončil tesne na treťom mieste. Voličom Uhliarik poďakoval za získané hlasy, Berényimu a Mikušovi zagratuloval k postupu do druhého kola. 

Stanovisko Uhliarika je v súlade s utorkovým rozhodnutím Krajskej rady KDH v Trnave, ktorá voličom a sympatizantom kresťanských demokratov odporučila v druhom kole ,,postupovať v súlade s ich vedomím a presvedčením“. Voliči sa tak môžu sami rozhodnúť, či vôbec pôjdu voliť, prípadne komu dajú svoj hlas. Podľa krajského šéfa KDH v Trnave Alojza Přidala pre viacerých voličov KDH sa voľby prvým kolom skončili. 

V prvom kole volieb zvíťazil súčasný predseda kraja Tibor Mikuš, ktorý získal 31 310 hlasov voličov, čo je 40,04 percenta odovzdaných voličských hlasov. Na druhom mieste skončil predseda SMK József Berényi, ktorému dalo hlas 14 339 voličov, čo je 18,33 percenta. Kandidát KDH Ivan Uhliarik dostal 14 284 hlasov (18,26 %) a József Nagy z Mostu-Híd 14 174 hlasov (18,12 %). Trnavský kraj bol rozdelený na sedem volebných obvodov, v šiestich dominoval Mikuš. Len v obvode Dunajská Streda zvíťazil Berényi. Most-Híd už deklaroval podporu Berényimu, ktorému ponúkol aj svoje reklamné plochy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies