Uherský Brod schválil pomoc pozostalým až do výšky pol milióna korún

NETKY.SK • 25 Február 2015, 18:23 • 2 min
Uherský Brod schválil pomoc pozostalým až do výšky pol milióna korún

UHERSKÝ BROD - Mestské zastupiteľstvo Uherského Brodu schválilo dnes poskytnutie finančnej výpomoci pozostalým po obetiach, ktoré v utorok v reštaurácii Družba zastrelil Zdeněk K.

slovakia

left justify in out

Zastupiteľstvo splnomocnilo mestskú radu, aby operatívne vyplatila sumy až do výšky pol milióna českých korún (18.200 eur).
     

Mesto o tom informovalo na svojich webových stránkach, napísal spravodajský portál Novinky.cz.
     

Uherský Brod tiež vyhlásil verejnú zbierku na pomoc pozostalým a zriadil aj účet v banke, kam môžu záujemcovia posielať peniaze. Zbierka bude ukončená 30. apríla 2015.
     

Streľbu v obľúbenej reštauráciu Družba v Uherskom Brode, iba 30 kilometrov od Slovenska, neprežilo v utorok v čase obeda celkovo osem ľudí - sedem mužov vo veku 27-66 rokov a jedna 43-ročná žena. Úrady ich totožnosť stále nezverejnili. Jednu ženu, účtovníčku reštaurácie, previezli s ťažkými strelnými poraneniami do nemocnice v Uherskom Hradišti. Teraz by už mala byť mimo ohrozenia života. Útočník Zdeněk K. sa nakoniec sám zastrelil, pripomenul portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies