Ugandský prezident zrejme vydá rapový album

NETKY.SK • 18 Február 2011, 08:02 • 2 min
Ugandský prezident zrejme vydá rapový album

Ugandský prezident zrejme vydá rapový album

slovakia

left justify in out

img

Ugandský prezident Yoweri Museveni dnes oznámil, že zrejme vydá album po tom, čo rap, ktorý predviedol na verejnosti, sa stal obrovským hitom na ugandských rozhlasových staniciach a v tamojších nočných kluboch.
      "Som veľmi šťastný z reakcií mládeže, lebo to znamená, že sú smädní po hudbe svojich predkov," uviedol 67-ročný prezident na tlačovej konferencii pred piatkovými voľbami. "Takže po voľbách sa zrejme dočkáte veľkého albumu s tradičnými piesňami," dodal Museveni.
      Líder, prezývaný M7, predviedol dva detské ľudové popevky zo svojho rodiska z oblasti Západná Uganda na viacerých predvolebných zhromaždeniach, ktoré usporiadal v posledných mesiacoch: Naatema akati (Vyrezal som si palicu) a Mp'enkoni (Daj mi tú palicu).
      Hudobní producenti potom zmixovali prezidentov výkon s hip-hopovými rytmami a so zvukovým záznamom Museveniho príhovoru k davu, v ktorom rozprával o rape - preňho novom hudobnom žánri.
      Prezidentova skladba sa nazýva "You want another rap?" a rýchlo sa dostala do predaja v ugandskom hlavnom meste Kampala.
      "Básničky, ktoré som predviedol mládeži, sú tradičnými popevkami, ktoré deti pospevovali a recitovali pred obdobím kolonializmu," vysvetlil Museveni novinárom. "Ešte existuje množstvo ďalších popevkov, ktoré chcem mladým ľuďom predstaviť," dodal líder.
      Takmer 14 miliónov Uganďanov si bude v piatok 18. februára voliť členov parlamentu a prezidenta. Museveni, ktorý je pri moci 25 rokov, sa znova uchádza o prezidentský úrad.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona