Ugandský ochranári odchytili tisíc kilogramového ľudožravého krokodíla

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 18:59 • 2 min
Ugandský ochranári odchytili tisíc kilogramového ľudožravého krokodíla

KAMPALA - V Ugande odchytili 1000-kilogramového krokodíla, ktorý na brehoch Viktóriinho jazera zožral štyroch ľudí.

slovakia

left justify in out

Miestni obyvatelia požiadali ochranárov o pomoc po tom, ako plaz usmrtil svoju ostatnú obeť a vystrašil tamojších rybárov natoľko, že sa báli na svojich člnoch vyrážať na otvorenú hladinu.
     

Ako dnes ďalej informovala stanica Sky News, príbuzní poslednej obete po nej našli iba pozostatky šiat plávajúce na jazere. Zviera takisto zaútočilo a vážne poranilo množstvo rybárov v lokalitách Wairaka, Rwabitooke, Masese a Wanyange. 
     

Ochranárom sa napokon podarilo uloviť krokodíla na mäso a hák. Dravé zviera bude teraz prevezené do národného parku Murchison Falls.
     

Vyše sto obyvateľov sa zišlo pri jeho nakladaní na nákladné auto pri meste Kakira. Ugandské úrady usudzujú, že krokodíl má 80 rokov a váži len o 47 kilogramov menej než doposiaľ najväčší krokodíl držaný v zajatí - 1075-kilogramový Lolong, odchytený na Filipínach, ktorý uhynul minulý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona