Uganda odhalila teroristickú bunku, ktorá plánovala skorý útok

NETKY.SK • 13 September 2014, 16:16 • 2 min
Uganda odhalila teroristickú bunku, ktorá plánovala skorý útok

KAMPALA - Veľvyslanectvo Spojených štátov v Ugande dnes oznámilo svojim občanom, aby si našli úkryt, pretože ugandské úrady uskutočňujú operáciu proti "podozrivej teroristickej bunke" v hlavnom meste Kampala.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovších informácií agentúry Reuters americká ambasáda uviedla, že ugandské úrady odhalili bunku somálskej militantnej islamistickej organizácie aš-Šabáb, ktorá údajne plánovala bezprostredný útok. Ambasáda USA však ešte nemala informácie o konkrétnych terčoch, ale ugandské úrady posilnili bezpečnosť na kľúčových miestach, vrátane medzinárodného letiska Entebbe.
      

"Všetci občania USA dostali odporúčanie, aby zostali doma alebo sa premiestnili na bezpečné miesto a zostali tam, kým nevydáme oznam o konci poplachu," uviedlo veľvyslanectvo v odkaze zverejnenom na sociálnej sieti Twitter a na svojej webovej stránke. "Ugandské úrady vykonávajú operácie proti podozrivej bunke v Kampale," uvádzalo sa ešte v odkaze, ktorý citovala agentúra Reuters.
      

Uganda je jednou k krajín prispievajúcich silami do mierovej misie Africkej únie (AÚ), ktorá bojuje proti islamistickej skupine aš-Šabáb v Somálsku. Uganda kvôli tomu zažívala v posledných rokoch útoky militantov a aš-Šabáb sa vyhrážal ďalšími.
      

V roku 2010 aš-Šabáb, ktorý je napojený na al-Káidu, uskutočnil bombové útoky na bary so športovými fanúšikmi v Ugande, kde ľudia spoločne sledovali v televízii zápasy majstrovstiev sveta vo futbale.
      

Ambasáda USA vyhlásila, že Uganda čelí "neustálej hrozbe", a tento rok vydala už niekoľko varovaní pred prípadnými útokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies