UFC zavádza nové pravidlá pri zhadzovaní hmotnosti

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 15:39 • 2 min
UFC zavádza nové pravidlá pri zhadzovaní hmotnosti

LAS VEGAS - UFC spravilo ďalší krok preto aby boli jeho zápasníci vo väčšom bezpečí počas prípravy na zápasy. Vedenie UFC vyhlásilo, že: zápasníci na začiatku týždňa počas ktorého bude zápas musia dôjsť už s váhou ktorej rozdiel medzi zápasovou váhou nemôže byť väčší ako 8%. Ide im v podstate o to aby zápasníci začali používať nejakú rozumnú diétu a aby s ňou začali hlavne v čas a nerobili extrémne odvodňovania v posledných dňoch.

slovakia

left justify in out

Keď tento 8% rozdiel nedodržia tak ich stav budú každý deň do zápasu monitorovať, a to hlavne ich váhu a zdravotný stav. Bude sa im premeriavať tlak, tep a teplota. Ak u športovca zistia príznaky vysúšania tak mu nedovolia zápasiť. Ak nedodržia 8% rozdiel tak ich povinne pošlú na posedenie so špecialistom so zameraním na chudnutie. A to aj vtedy ak u nich nezistia príznaky vysušenia. Toto nové pravidlo bude platné od jubilejnej akcie UFC 200, ale bude určitý čas na jeho odskúšanie a až potom sa pôjde na "ostro".

 

Ďalšou novinkou bude, že zápasníci sa budú vážiť po novom. Doteraz to bývalo tak, že sa vážilo deň pred zápasom popoludní o štvrtej miestneho času, tak teraz sa to zmení na dopoludnie desať hodín miestneho času. Taktiež im ide o zdravotný stav zápasníkov. Chcú s týmto krokom docieliť to, aby mali zápasníci viac času na doplnenie stratených živín. Túto novinku zavedú od UFC 199. S týmito krokmi by chceli predísť problémom a tragédiam, ktoré sa udiali kvôli extrémnym zhadzovaniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona