UFC sa rozlúčila s ďalším bývalým šampiónom

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 10:23 • 2 min
UFC sa rozlúčila s ďalším bývalým šampiónom

Spoločnosť UFC pokračuje v škrtoch. V uplynulých mesiacoch sa táto MMA organizácia rozlúčila s niekoľkými veteránmi, ako aj s nie príliš úspešnými bojovníkmi. Teraz sa k nim pridal bývalý šampión vo welterovej váhe.

slovakia

left justify in out

39-ročný Tyron Woodley bol v minulosti považovaný za veľké meno MMA scény v USA. Svoj debut na veľkom pódiu absolvoval v roku 2009 v spoločnosti Strikeforce, ktorá s ním po úvodnej výhre nad Salom Woodsom podpísala kontrakt na šesť zápasov. Woodley porážal jedného súpera za druhým, prehral len v titulovom zápase proti Nateovi Marquardtovi. Následne sa rozhodol zmeniť pôsobisko a v roku 2012 zamieril do UFC.

 

 

Titul v tejto organizácii získal po štyroch rokoch, keď v hlavnom ťaháku turnaja UFC 201 porazil vtedajšieho šampióna Robbieho Lawlera po knockoute v prvom kole a vyslúžil si aj ocenenie za výkon turnaja. V priebehu troch rokov úspešne obhajoval opasok celkovo štyrikrát, no jeho piata obhajoba priniesla ťažkú porážku v zápase s Kamarom Usmanom, ktorý kraľuje divízii aj v súčasnosti a uplynulý víkend dominantným spôsobom porazil Jorgeho Masvidala.

 

 

Ďalšia fáza Woodleyho kariéry by sa dala popísať ako koniec rozprávky. Po strate titulu prišlo zranenie a pandémia koronavírusu. Po tom, ako UFC opäť začala organizovať podujatia, sa muž, ktorý mal kedysi povesť jedného z najlepších bojovníkov vo welterovej divízii vôbec, už nedokázal dostať do formy a prehral trikrát za sebou.

 

 

Woodley sa s UFC rozišiel za dobrých podmienok a zatiaľ nie je jasné, či definitívne ukončí kariéru. Momentálne sa venuje moderovaniu podcastu a programu „The Hollywood Beatdown“ na TMZ, navyše sa čoraz častejšie objavuje v menších rolách vo filmoch. Otec štyroch detí je známy aj svojím charitatívnym cítením a bojom za práva menšín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies