UFC: Makhmud Muradov po prvýkrát okúsil trpkosť prehry

NETKY.SK • 31 August 2021, 19:03 • 2 min
UFC: Makhmud Muradov po prvýkrát okúsil trpkosť prehry

LAS VEGAS – Uzbecký bojovník Makhmud Muradov prišiel o svoju sériu neporaziteľnosti v najprestížnejšej MMA organizácii sveta. Jeho premožiteľom sa stal Američan Gerald Meerschaert, ktorý si s ním poradil v 2. kole.

slovakia

left justify in out

Muradov vstupoval do zápasu ako obrovský favorit a v úvode duelu bol aktívnejší. Následne ho súper kopol do slabín a pichol do oka. Tieto fauly ho zjavne rozhodili a hoci Meerschaert preniesol dianie na zem, Muradov dobre bránil a počkal si na koniec kola. Najväčšou devízou amerického bojovníka je práve boj na zemi, čo sa naplno ukázalo v 2. kole, keď sa po niekoľkých dobre umiestnených ranách ocitol za chrbtom svojho súpera a prinútil ho vzdať sa.

 

 

„Všetky víťazstvá a prehry pochádzajú z Božej vôle. Nijaké výhovorky, súper bol lepší a dnes vyhral. Všetkým vám ďakujem za podporu, vrátime sa silnejší,“ odkázal bojovník na sociálnych sieťach.

 

Zaujímavosťou je, že outsider z USA si pred zápasom veril a v jednom z rozhovorov predpovedal svoje víťazstvo. „Tentoraz by som sa rád držal dlhšie v postoji, vždy sa ale budem môcť spoľahnúť na svoj grappling. Budem na neho musieť tlačiť a neustále ísť do tela. Jeho slabinou je totiž to, ak na neho niekto tlačí. Má síce na konte niekoľko ukončení v 3. kole, jeho reč tela mi ale hovorí, že sa postupne zvykne unaviť. Stále sa pohybuje, skáče po klietke, to vás pochopiteľne vyčerpá. Budeme bojovať v menšej klietke, takže od začiatku na neho pritlačím. Pokúsim sa z toho urobiť zápas v telefónnej búdke.“

 

 

Pre Muradova išlo už o štvrtý zápas v UFC, pričom v troch predchádzajúcich súbojoch dokázal aj napriek kratším prípravám zvíťaziť a ohúriť aj prezidenta UFC Danu Whitea. Jeho posledná prehra sa pred súbojom s Meerschaertom datovala na rok 2016. Jeho víkendové zlyhanie ho však môže paradoxne lepšie pripraviť na ďalšie zápasy, keďže s UFC nedávno podpísal zmluvu na viac duelov.

 

 

Muradov o sebe dal vedieť v roku 2018, keď sa ako prvý MMA zápasník pripojil k tímu legendárneho boxera Floyda Mayweathera Jr., s ktorým sa spriatelil počas jeho pobytu v Prahe. Uzbek o sebe vyhlasuje, že má české srdce a je hrdým reprezentantom krajiny, ktorú si okamžite zamiloval. Aj kvôli láske k Česku odmietol ponuku Mayweathera presťahovať sa do Las Vegas, kde sa nachádza jeho tréningové centrum. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona