UFC: David Dvořák vo svojom debute vybodoval Bruna Silvu

NETKY.SK • 15 Marec 2020, 10:45 • 2 min
UFC: David Dvořák vo svojom debute vybodoval Bruna Silvu

BRAZÍLIA - Český zápasník zmiešaných bojových umení (MMA) David "The Undertaker" Dvořák jednomyseľným verdiktom rozhodcov vybodoval vo svojej sobotnej premiére v rámci organizácie UFC domáceho Bruna Silvu. Na galavečere UFC Fight Night 170, ktorý sa z bezpečnostných dôvodov spojených s hrozbou šírenia nového koronavírusu COVID-19 uskutočnil bez priaznivcov zvíťazil v súboji mušej váhy (do 56,7 kg) u všetkých troch bodových rozhodcov verdiktom 29-28.

slovakia

left justify in out

Koronavírus úradoval aj v UFC, galavečer v Brazílii sa uskutočnil bez divákov

Promotér organizácie Dana White nechal turnaj v platnosti aj napriek celosvetovým problémom s nákazou, kvôli ktorej sa odkladajú podujatia naprieč celým svetom. White podľa vlastných slov nechal turnaj prebehnúť s rešpektu voči zápasníkom, ktorí sa na svoje zápasy dlhodobo pripravovali a absolvovali niekoľkotýždňové diéty, aby dostali váhu na úroveň stanoveného limitu. Dvořák pricestoval do hlavného mesta Brazíli vo 4-dňovom predstihu a podľa vlastných slov skvele pripravený na svoj debut. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Všem vám moc děkuju za podporu! JE TO DOMA 🇨🇿

Príspevok, ktorý zdieľa David Dvořák (@dvorak.david),

 

Dvořák natiahol sériu výhier na 13 duelov

V súboji vypísanom na 3 kolá po 5 minút sa 27-ročný zástupca českého MMA celý zápas snažil tvoriť a tlačiť na svojho súpera. Silva mal svoj výraznejší moment akurát v záverečnej časti úvodného kola, kedy push-kickom rovno do tváre dostal Dvořáka na zem a následne odkontroloval až do konca kola. V druhom a treťom kole už prevzal iniciatívu Dvořák. Bývalý šampión organizácie GCF, či majster ČR v grapplingu presnými boxerskými kombináciami tlačil na súpera a diktoval tempo zápasu. V závere ešte pridal niekoľko presných úderov kolenom a po verdikte rozhodcov si pripísal svoju premiérovú výhru v UFC. Celkovo má Dvořák na svojom konte 18.výhier a "len" 3 prehry. Aktuálne ťahá 12 zápasovú víťaznú šnúru. "Najšťastnejší deň v mojom živote," uviedol v komentári pod fotkou na sociálnej sieti Instagram. 

 

 

Oliveira ukončil Leeho a dorovnal rekord Cerroneho v počte ukončení
Hlavný zápas podujatia zaobstaral Američan Kevin Lee s domácim Charlesom Oliveirom v súboji ľahkej váhy (do 70kg). Lee nenaviazal na svoje posledné exportné víťazstvo nad Gregorom Gillespiem, ktorého v novembri minulého roka prekvapivo ukončil krásnym highkickom. Dvadsaťsedemročnému zástupcovi Tristar Gymu sa pred súbojom nepodarilo splniť a navážiť do stanoveného limitu a Oliveira ho dokázal "vytrestať". Domáci zápasník v hlavnom súboji večera vypísanom na 5 kôl ukončil Leeho na submissiu v 3. kole. Zároveň dorovnal rekord už legendárneho Donalda Cerroneho v počte ukončení zápasov pred limitom. Obaja majú na svojom konte 14 ukončení. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last fight was cool but wait till you see what I do this weekend #UFCBrasilia #FightWeek

Príspevok, ktorý zdieľa Kevin Lee (@motownphenom),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies