UFC: Buday odmietol zápas s Barnettom, chce byť v stopercentnej kondícii

NETKY.SK • 14 Január 2022, 09:42 • 2 min
UFC: Buday odmietol zápas s Barnettom, chce byť v stopercentnej kondícii

Slovenský MMA zápasník Martin Buday stále čaká na svoju premiéru v najprestížnejšej organizácii sveta UFC. Zaujímavosťou je, že prvý ponúknutý zápas s Chrisom Barnettom odmietol.

slovakia

left justify in out

Buday v októbri zažiaril na podujatí Dana White´s Contender Series, keď ukončil Američana Lorenza Hooda už v 1. kole a prezident UFC mu okamžite ponúkol zmluvu. „Martin, inkasoval si niekoľko tvrdých rán na bradu, ale dokázal si sa z toho dostať. Si veľký, silný a tvrdý. Máš 29 rokov a bilanciu 9:1. Si v tej najlepšej forme a ja potrebujem ťažké váhy,“ pochválil ho na tlačovej konferencii.

 

 

Zástupca Spartakus Fight Gymu sa tak po Lajošovi Kleinovi stal druhým Slovákom vo veľkej lige a fanúšikovia netrpezlivo očakávali, kedy sa predstaví v ďalšom zápase. UFC mu ponúklo výzvu v podobe Chrisa Barnetta, prezývaného Kung Fu Panda, ktorý napriek tomu, že pôsobí v ťažkej váhe, zabáva divákov zaujímavými technikami. Zápas sa mal však uskutočniť v polovici januára, a tak by Buday nemal dostatočný čas na prípravu.

 

 

„Áno, môžem to potvrdiť. Dostal som ponuku a rád by som ju využil, okolnosti to však nedovolili. Môj zápas s Barnettom mal prebehnúť už v januári, ale dlho som netrénoval. Nedokázal by som sa na neho pripraviť tak, ako by som mal. Na svoju premiéru chcem byť nachystaný čo najlepšie,“ prezradil serveru kaocko.cz.

 

Buday musel zápas odmietnuť kvôli zraneniu, ktoré si odniesol z posledného súboja. „Zlomil mi nos, navyše sa potom ozvalo aj niekoľko zranení staršieho charakteru. Potreboval som sa hlavne doliečiť, ani cez sviatky som ešte poriadne netrénoval. Teraz som už ale späť v procese a pripravený na to, čo ma čaká.“

 

 

Kedy by sme teda mohli vidieť Badysa v klietke? „Ešte nemám nič potvrdené, ale vyzerá to na apríl. Teraz prišli s Barnettom, o niekoľko mesiacov to môže byť niekto úplne iný. Možností je veľa, nechajme sa prekvapiť. Zatiaľ určite nie som v pozícii, aby som si mohol niekoho vyberať. Pôjdem proti tomu, koho proti mne postavia. Pre mňa je podstatné, aby som svoj prvý zápas hlavne zvládol, aby som podal perfektný výkon a zvíťazil, najlepšie nejakou atraktívnou technikou,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies