UEFA zvažuje aj bojkot majstrovstiev sveta

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 14:20 • 2 min
UEFA zvažuje aj bojkot majstrovstiev sveta

ZÜRICH- Ak opätovne zvolia Seppa Blattera za prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), európske krajiny nevylučujú ani bojkot majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) zvažuje podľa šéfa Škótskej futbalovej asociácie Stewarta Regana aj podobný krok. "Môže existovať hrozba neúčasti v súťažiach. Je však veľa možností," uviedol pre BBC Regan.

 

Na prípadný bojkot majstrovstiev sveta je pripravené aj Anglicko, tento krok nevylúčil už skôr ani šéf UEFA Michel Platini. Európania už chceli bojkotovať piatkové voľby, Platini vyzval Blattera na odstúpenie. UEFA bude o ďalšom postupe rokovať 6. júna.

 

"Ak sa UEFA rozhodne bojkotovať svetové súťaže a všetky štáty to tak budú chcieť, potom to bude správne. Nemôže sa pre to rozhodnúť len pár krajín. Ak k tomu pristúpi UEFA ako celok, sme aj my pripravení," povedal v rozhovore pre BBC predseda anglickej FA Greg Dyke. Zástupcovia európskeho futbalu ešte o bojkote nerokovali, bude to téma počas finále Ligy majstrov v Berlíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies