UEFA zrušila podmienky šiestim klubom vrátane Málagy

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 14:00 • 2 min
UEFA zrušila podmienky šiestim klubom vrátane Málagy

NYON - Španielsky futbalový klub FC Málaga dosiahol čiastočné zrušenie trestu za porušovanie finančnej disciplíny. Štvrťfinalista vrcholiaceho ročníka Ligy majstrov stále nemá istotu účasti v bojoch o niektorú z európskych trofejí aj v nasledujúcej sezóne - ak sa kvalifikuje - ale potvrdené je anulovanie podmienky pre ďalší rok.

slovakia

left justify in out

V decembri 2012 Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Andalúzanov za nevyrovnané finančné záväzky voči iným tímom, zamestnancom, sociálnej poisťovni a daňovým úradom ročným zákazom účasti v jej súťažiach plus podmienečným trestom na ďalšiu sezónu a pokutou 300-tisíc eur. Už minulý týždeň avizovala odvolanie podmienečnej časti trestu. O zrušení sankcií rozhodol v stredu Výbor pre finančnú kontrolu klubov (CFCB) v Nyone, ktorý posudzoval, či osem potrestaných klubov vykázalo nejaký pozitívny posun. Všetky uložené podmienky k 31. marcu splnili okrem Málagy aj chorvátske Hajduk Split a NK Osijek, rumunské Dinamo Bukurešť, srbské FK Partizan Belehrad a FK Vojvodina Nový Sad. Všetkým podľa UEFA.com zrušili podmienečné tresty.

Zlepšenie nenastalo v prípade ďalšieho rumunského klubu Rapid Bukurešť, z čoho vyplýva pokuta 100-tisíc eur a vylúčenie zo súťaží UEFA na budúce tri sezóny, ak sa do nich tím kvalifikuje. Iba s peňažným trestom 75-tisíc eur vyviazol Arsenal Kyjev.

Málaga napadla dištanc na Športovom arbitrážnom súde (CAS) vo švajčiarskom Lausanne, ktorý mal zasadnúť vo veci 4. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies