UEFA zavrela Kyjevu za rasizmus štadión a dala pokutu 100-tisíc eur

NETKY.SK • 25 November 2015, 13:51 • 2 min
UEFA zavrela Kyjevu za rasizmus štadión a dala pokutu 100-tisíc eur

NYON - Ukrajinský futbalový klub Dynamo Kyjev musí za rasizmus najbližšie dva domáce európske zápasy odohrať bez divákov.

slovakia

left justify in out

O treste od Európskej futbalovej únie (UEFA) pre Kyjevčanov informovala v stredu agentúra AP.

 

Kyjev pyká za rasistické útoky jeho fanúšikov v zápasoch Ligy majstrov 2015/2016. Počas súboja 20. októbra s Chelsea Londýn napadli chuligáni Dynama ôsmich fanúšikov hostí v ich sektore. Väčšina obetí mala čiernu pleť, ostatné obete boli belosi pokúšajúci sa ich ochrániť.

 

UEFA udelila trest na dva zápasy a ten na tretí bez divákov je podmienečný na tri roky. Klub, ktorého prezident Grigorij Surkis je viceprezident UEFA, tiež dostal "mastnú" finančnú pokutu 100.000 eur. Dynamo tak určite odohrá domáci zápas G-skupiny LM proti Maccabi Tel Aviv na prázdnom štadióne. Druhý duel bez divákov bude na jar v osemfinále LM, respektíve šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies