UEFA vyšetruje antisemitský transparent v Belehrade

NETKY.SK • 19 September 2014, 18:44 • 2 min
UEFA vyšetruje antisemitský transparent v Belehrade

ŽENEVA - Európska futbalová únia (UEFA) otvorila disciplinárne konanie s klubom Partizan Belehrad pre jeden z transparentov, ktorý vytiahli jeho fanúšikovia počas štvrtkového zápasu úvodného kola skupinovej fázy Európskej ligy s Tottenhamom (0:0).

slovakia

left justify in out

Na tribúne štadióna v srbskej metropole sa objavilo logo známeho britského komediálneho seriálu "Iba hlupáci a kone", na ktorom však namiesto slova kone figurovali židia a namiesto hlupákov vulgarizmus viažuci sa na ženský pohlavný orgán. Disciplinárna komisia sa prípadu bude venovať 3. októbra, posúdi aj vniknutie divákov na hraciu plochu, pyrotechniku a laserový lúč na štadióne. 

 

"Hanba a neúcta, to sa jednoducho nedá akceptovať," komentoval tréner Hotspur Mauricio Pochettino. Klub z londýnskej štvrte je často terčom posmechu pre početnú fanúšikovskú základňu v židovskej komunite. 

 

"Sme odhodlaní odsúdiť páchateľa tohto nezmyselného činu, ktorý vrhá zlé svetlo nielen na Partizan, ale aj na Srbsko. Veríme, že tento incident nenaruší naše športové vzťahy s Tottenhamom. Urobíme všetko pre to, aby sme páchateľa našli, vypočuli a potrestali," uviedol vo svojom vyhlásení belehradský klub. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies