UEFA vypíše osobitné voľby na post v Rade FIFA

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 14:45 • 2 min
UEFA vypíše osobitné voľby na post v Rade FIFA

Nyon - Európska futbalová únia (UEFA) zorganizuje osobitné voľby na post v Rade Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), keďže organizácii zostali traja kandidáti na štyri voľné miesta. Vitalija Mutka vyradil konflikt s povinnosťami v ruskej vláde, bývalý šéf islandského futbalu Geir Thorsteinsson odstúpil.

slovakia

left justify in out

Zostávajúcich troch uchádzačov Sándora Csányiho (Maďarsko), Dejana Savičeviča (ČH) a Costakisa Koutsokoumnisa (Cyprus) zvolia bez protikandidátov do roku 2021. Savičevič triumfoval v drese AC Miláno v Lige majstrov 1993/1994. UEFA musí nájsť dátum volieb zástupcu, ktorý skompletizuje osmičku jej predstaviteľov v 37-člennej Rade FIFA.

 

"Neskôr tento rok sa bude konať mimoriadny kongres," citovala agentúra AP zo stanoviska únie. Pravidlá UEFA umožňujú výkonnému výboru nachystať vo výnimočných prípadoch zrýchlené voľby, ale za normálnych okolností sa vyžaduje štvormesačná kampaň, počas ktorej sa preverí spôsobilosť uchádzačov.

 

Thorsteinsson previerkou prešiel, no vzdal sa, lebo UEFA preferuje len aktívnych funkcionárov pôsobiacich vo volených riadiacich funkciách. Zásadu, ktorú podporuje prezident Aleksander Čeferin, by mali aj formálne prijať v apríli v Helsinkách.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies