UEFA úspešne realizovala predaj vstupeniek cez blockchain aplikáciu

NETKY.SK • 17 August 2018, 16:30 • 2 min
UEFA úspešne realizovala predaj vstupeniek cez blockchain aplikáciu

NYON – Únia európskych futbalových zväzov (UEFA) úspešne zaviedla nový systém predaja lístkov cez mobilné telefóny, ktorý je založený na technológii blockchain.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po úspešnej realizácii blockchain systému na predaj lístkov, cez ktorý predali 50% vstupeniek na májové finále UEFA Europa League 2018 v Lyone sa UEFA rozhodla, že zvýši dosah tejto technológie pre celú verejnosť v Estónsku.

 

img

 

UEFA oficiálne oznámila, že všetky lístky, ktoré sa predali na futbalový zápas UEFA Super Cup medzi Realom Madrid a Atléticom Madrid, ktorý sa konalo 15. augusta v estónskom Talline, boli predané cez iOS alebo Android blockchain aplikáciu.

 

Únia európskych futbalových zväzov bude naďalej rozvíjať používanie distribučného systému vstupeniek založeného na technológii blockchain aj na ďalšie udalosti.

 

img

 

"UEFA sa snaží zjednodušiť proces predaja lístkov na zápasy a zároveň ho urobiť bezpečnejším. Vďaka novému systému založenom na technológii blockchain je distribúcia lístkov bezpečná a bráni falšovaniu a kopírovaniu vstupeniek," uvádza sa v stanovisku UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies