UEFA udelila Maďarsku pokutu 65-tisíc eur za výtržnosti fanúšikov

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 17:28 • 2 min
UEFA udelila Maďarsku pokutu 65-tisíc eur za výtržnosti fanúšikov

PARÍŽ - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Maďarsko za výtržnosti jeho fanúšikov v sobotňajšom dueli EURO 2016 proti Islandu (1:1) pokutou 65-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Maďari vyčíňali už pred úvodným výkopom v uliciach Marseille, na štadión ich priviedla polícia. Problémy pokračovali aj na Stade Vélodrome. Fanúšikovia, medzi ktorými mali početné zastúpenie "ultras" Ferencvárosu z chuligánskeho zoskupenia XVI. Szektor, nerešpektovali vyhradené sektory a niektorí sa snažili prelomiť bezpečnostné bariéry. Polícia použila slzné spreje, pri bitkách sa ľahko zranili viacerí usporiadatelia i niekoľko priaznivcov.

 

UEFA po incidentoch obvinila Maďarsko z vyčíňania fanúšikov, zapalovania svetlíc a hádzania predmetov na ihrisko a následne mu "naparila" mastnú pokutu. Únia už predtým potrestala za výtržnosti fanúšikov aj Rusko a Chorvátsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona