UEFA si zobrala na mušku Srbov i Albáncov

NETKY.SK • 15 Október 2014, 15:36 • 2 min
UEFA si zobrala na mušku Srbov i Albáncov

LONDÝN - Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie proti srbskému i albánskemu zväzu v prípade bitky hráčov a fanúšikov, ktorá viedla k nedohratiu utorkového kvalifikačného stretnutia medzi oboma krajinami v Belehrade v rámci bojov o postup na ME 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

"Otvárame disciplinárne konanie proti obom národným zväzom," uviedol hovorca UEFA Pedro Pinto. Srbi i Albánci majú do stredy 22. októbra čas reagovať na obvinenia. Rozhodnutie s prípadnými sankciami sa očakáva nasledujúci deň. 

 

Prezident UEFA Michel Platini označil celý konflikt za neospravedlteľný: "Futbal by sa nemal miešať s politikou žiadneho druhu." 

 

Dôvodom incidentu bola nacionalistická vlajka "Veľkého Albánska" s menami revolučných vodcov, ktorá lietala nad štadiónom zavesená na diaľkovo ovládanej kvadrokoptére. Srbi vlajku, ktorá sa vznášala najskôr nad tribúnami a potom aj nad zeleným trávnikom, považovali za provokáciu. Srbskému hráčovi Stefanovi Mitrovičovi sa ju podarilo strhnúť a následne sa ju snažil vyniesť mimo hraciu plochu. To sa nepáčilo hosťujúcim futbalistom a na ihrisku sa strhla šarvátka o vlajku. Aktívni boli najmä Albánci Andi Lila a Taulant Xhaka. Na trávnik vbehli zo striedačiek aj ďalší hráči i členovia realizačných tímov a následne aj asi dvadsiatka rozzúrených domácich fanúšikov, ktorí napadli Albáncov. Futbalista pražskej Slavie Bekim Balaj, v ktorého rukách napokon skončila vlajka, dostal po hlave stoličkou z plastu. Na ihrisku museli zasahovať policajti. Hráči zatiaľ čakali v útrobách štadióna na upokojenie situácie. Z tribún však začali lietať svetlice a po polhodinovom čakaní arbiter Martin Atkinson za stavu 0:0 zápas napokon predčasne ukončil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies