UEFA sa dištancuje od Zwanzigerovho útoku

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 15:15 • 2 min
UEFA sa dištancuje od Zwanzigerovho útoku

VIEDEŇ - Európska futbalová únia (UEFA) nechce mať nič spoločné s konfliktom medzi prezidentom Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgangom Niersbachom a jeho predchodcom Theom Zwanzigerom.

slovakia

left justify in out

Dištancuje sa od Zwanzigerovej sťažnosti, že jeho krajan mal pred desiatimi rokmi nezrovnalosti v príjmoch a dôchodku, čím sa vraj dostal do rozporu s morálnymi zásadami Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Tá však podnet v marci zamietla ako neopodstatnený. Niersbach v roku 2012 prevzal vedenie DFB od Zwanzigera, ktorému sa v máji skončí štvorročný mandát člena exekutívy FIFA. Nahradiť by ho mal práve Niersbach, ktorý na utorkových voľbách na kongrese UEFA vo Viedni nebude mať protikandidáta.

 

"Jednoznačne jeho postup odsudzujeme. Sme z tejto situácie znechutení. Je trápna pre neho aj pre celý nemecký futbal," komentoval Zwanzigerovu sťažnosť generálny sekretár UEFA Gianni Infantino. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies