UEFA rozhodne o možnom treste pre Tavecchia

NETKY.SK • 10 September 2014, 17:43 • 2 min
UEFA rozhodne o možnom treste pre Tavecchia

RÍM - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini prisľúbil, že etická a disciplinárna komisia strešnej organizácie európskeho futbalu vydá rozhodnutie v súvislosti s kontroverzným komentárom nového šéfa talianskeho futbalu Carla Tavecchia.

slovakia

left justify in out

Toho zvolili na čelo Talianskej futbalovej federácie (FIGC) len minulý týždeň, a to napriek tomu, že si pred tým v debate o zahraničných hráčoch pôsobiacich v Taliansku neodpustil poznámku s banánmi. "V Anglicku si vyberajú hráčov na základe profesionality. U nás 'Opti Poba' predtým jedol banány, teraz nastupuje za Lazio Rím a všetko je v poriadku," povedal ešte ako kandidát na prezidenta Tavecchio, ktorý použil vymyslené meno i situáciu.

 

"Nechcem, aby prehodnotil to, čo povedal. Ale UEFA sa rozhodla začať vyšetrovanie a disciplinárny orgán bude konať na základe svojich protirasistických pravidiel," uviedol 59-ročný Francúz Platini.

 

Tavecchio sa za svoj výrok ospravedlnil a dištancoval sa od rasovej neznášanlivosti, ale organizácie združujúce talianskych futbalistov a trénerov boli z jeho správania pobúrené. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona