UEFA požiada FIFA o minimálne 16 miesteniek na MS 2026

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:41 • 2 min
UEFA požiada FIFA o minimálne 16 miesteniek na MS 2026

NYON - Európa bude žiadať minimálne 16 miesteniek pre svoje krajiny na rozšírené futbalové majstrovstvá sveta so 48 mužstvami od roku 2026.

slovakia

left justify in out

Podľa Čeferina je reálne požiadať o 16 miesteniek a zároveň stanoviť si podmienku, aby bol v každej skupine len jeden tím z Európy. Od roku 2026 bude hrať na futbalových majstrovstvách sveta 48 mužstiev. Podľa nového formátu postúpia z trojčlenných skupín dva najlepšie tímy.

 

"Myslím si, že všetkých 16 sa dokáže kvalifikovať do druhého kola," uviedol Čeferin. Rozhodli o tom delegáti 37. kongresu FIFA, ktorý sa uskutočnil vo švajčiarskom Zürichu. O počte miesteniek pre jednotlivé kontinenty na MS 2026 rozhodne FIFA na májovom zasadnutí v Bahrajne.

 

Čeferin okrem toho navrhuje zaviesť zmeny aj v exekutíve. Budúci kandidáti by mali mat aktívne funkcie v národných federáciách, prezident UEFA a členovia výkonného výboru by mali byť vo svojich funkciách maximálne tri štvorročné obdobia. Doplniť je podľa neho potrebné aj etické predpisy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona