UEFA potvrdila Nemecko a Turecko ako kandidátov na EURO 2024

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 17:50 • 2 min
UEFA potvrdila Nemecko a Turecko ako kandidátov na EURO 2024

BERLÍN - Európska futbalová únia (UEFA) oficiálne potvrdila Nemecko a Turecko ako dvoch kandidátov na usporiadanie finálového turnaja EURO 2024.

slovakia

left justify in out

Nemecko má už teraz k dispozícii 17 miest, kde by sa ME v roku 2024 mohli hrať. Do septembra počet zúži na konečných desať. Oproti svojmu súperovi má bohatšie skúsenosti s organizáciou veľkých turnajov - v roku 2006 hostili Nemci majstrovstvá sveta a v roku 1988 usporiadala vtedajšia NSR európsky šampionát.

 

Pre Turkov to bude štvrtý pokus o usporiadanie kontinentálneho šampionátu. Záujem mali už aj o zápasy ME 2020, ktoré sa budú hrať naprieč celou Európu, ale napokon sa rozhodli venovať úsilie samostatnej kandidatúre.

 

Oba krajiny odovzdali potrebné dokumenty ešte pred 3. marcom, čo bol posledný možný dátum na ohlásenie kandidatúry. "Je jasné, že to budú dve silné ponuky. Výkonný výbor UEFA bude mať náročnú úlohu," povedal generálny sekretár UEFA Theodore Theodoridis. Nemci a Turci musia do 27. apríla 2018 odprezentovať kompletnú dokumentáciu k svojej kandidatúre. O organizátorovi EURO 2024 rozhodne UEFA v septembri 2018. Informovala agentúra DPA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies