UEFA potrestala CSKA, Apollon a Srbsko za rasizmus

NETKY.SK • 18 Február 2014, 15:08 • 2 min
UEFA potrestala CSKA, Apollon a Srbsko za rasizmus

NYON - Európska futbalová federácia udeľovala tresty za rasistické prejavy fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala kluby CSKA Moskva, Apollon Limasson a srbský zväz za rasistické správanie fanúšikov finančnými pokutami a čiastočným alebo úplným uzavretím štadióna.

Najtvrdší trest dostal CSKA za transparent svojich priaznivcov s rasistickými a pravicovými symbolmi pri prehre v Lige majstrov s Viktoriou Plzeň (1:2). Najbližší zápas na európskej scéne musí ruský klub odohrať bez prítomnosti divákov a navyše má zaplatiť 50 000 eur, keďže už v októbri dostal varovanie. 

 

Apollon bude za opičie pokriky na hráča Legie Varšava Dossu Juniora pri domácej prehre 0:2 v zápase Európskej ligy pykať čiastočným uzavretím štadióna. Z rovnakého dôvodu nebudú môcť využiť plnú kapacitu tribún ani Srbi pri najbližšom dueli reprezentácie do 21 rokov. Opičie zvuky sa z hľadiska ozývali počas ich remízového kvalifikačného súboja ME 2015 proti Belgicku (2:2). Keďže v ich prípade ide o opakované previnenie, musia pri ďalšom domácom stretnutí rozvinúť veľký transparent s nápisom "Nie rasizmu" a kapitán tímu prečíta pred začiatkom vyhlásenie odmietajúce rasizmus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies