UEFA potrestala AC Miláno pokutou 12 miliónov eur!

NETKY.SK • 14 December 2018, 14:25 • 2 min
UEFA potrestala AC Miláno pokutou 12 miliónov eur!

MILÁNO 14. decembra (SITA, AP) - Taliansky klub AC Miláno obdržal pokutu od Európskej futbalovej únie (UEFA) vo výške 12 miliónov eur pre porušenie pravidiel fair-play v otázkach financií. Účastník Serie A navyše čelí možnému vylúčeniu z európskych pohárových súťaží na jeden rok, pokiaľ nebude mať k júnu 2021 vyrovnaný rozpočet.

slovakia

left justify in out

V rokoch 2017 a 2018 vynaložil milánsky veľkoklub na nových hráčov viac ako 200 miliónov eur aj napriek otázkam týkajúcim sa finančnej stability čínskeho konzorcia, ktoré odkúpilo klub od bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho za 800 miliónov dolárov v apríli roku 2017.

Ešte v júni udelila UEFA klubu zo San Sira trest v podobe vylúčenia z európskych súťaží, ktorý bol však následne zrušený. Športový arbitrážny súd (CAS) uviedol, že jednoročné vylúčenie z európskych súťaží by bolo príliš kruté vzhľadom na nedávne prevzatie Milána zo strany investičného fondu spoločnosti Elliott Management so sídlom v USA, čo zlepšilo finančnú situáciu "rossoneri".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies