UEFA poslala proti Blatterovi Holanďana Michaela van Praaga

NETKY.SK • 26 Január 2015, 19:12 • 2 min
UEFA poslala proti Blatterovi Holanďana Michaela van Praaga

NYON - O kreslo prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zabojuje Holanďan Michael van Praag. Ten tak ako kandidát Európskej futbalovej únie (UEFA) vyzve v súboji o šéfa svetového futbalu doterajšieho prezidenta Josepha Blattera zo Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

"Do utorka doručím potrebné podporné stanoviská od piatich národných zväzov," citovala agentúra DPA slová šéfa holandského zväzu KNVB. "Je všeobecne známe, že mám starosť o FIFA," dodal.
     

Šesťdesiatsedemročný van Praag patrí ku kritikom súčasného prezidenta Blattera. Záujemcovia o post musia do štvrtka doručiť podporné stanoviská, aby sa mohli zúčastniť voľby, ktorá sa uskutoční 29. mája. Švajčiar sa bude uchádzať už o piate volebné obdobie.
     

Sám Blatter iba pred niekoľkými hodinami vyhlásil, že UEFA nemá dosť odvahy, aby proti nemu postavila súpera do májových prezidentských volieb. Prvý muž svetového futbalu pre CNN uviedol, že UEFA ide proti nemu, avšak "nemajú odvahu ísť do volebného boja". Svoj názor vyslovil len pár hodín pred tým, ako prezident UEFA Michel Platini viedol zasadnutie výkonného výboru, z ktorého vyšiel Blatterov súper po diskusii o európskej stratégii v prezidentských voľbách FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies