UEFA nominovala na EURO 2016 18 rozhodcov, Slovák vo výbere chýba

NETKY.SK • 15 December 2015, 13:39 • 2 min
UEFA nominovala na EURO 2016 18 rozhodcov, Slovák vo výbere chýba

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) v utorok zverejnila zoznam 18 hlavných rozhodcov, ktorí povedú zápasy na EURO 2016 vo Francúzsku. Na kontinentálny šampionát sa úspešne kvalifikovali aj zverenci trénera Jána Kozáka, medzi arbitrami však nebude ani jeden Slovák s píšťalkou.

slovakia

left justify in out

Jedinou krajinou, ktorá dodá dvoch rozhodcov, je Anglicko. Kolísku futbalu budú reprezentovať Mark Clattenburg a Martin Atkinson, ktorý pískal minulosezónne finále Európskej ligy UEFA. Vo výbere nechýba ani Talian Nicola Rizzoli, ktorý viedol finále MS 2014 v Brazílii.

 

Slovenskí futbalisti sa na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku predstavia v základnej B-skupine. Prvý duel odohrajú s Walesom v Bordeaux (sobota 11. júna), následne ich čakajú Rusko v Lille (streda 15. júna) a Anglicko v Saint-Étienne (pondelok 20. júna).

 

Zoznam hlavných rozhodcov pre EURO 2016 vo Francúzsku (zdroj: APA): Martin Atkinson (Angl.), Pavel Královec (ČR), Felix Brych (Nem.), Björn Kuipers (Hol.), Cüneyt Cakir (Tur.), Szymon Marciniak (Poľ.), Mark Clattenburg (Angl.), Milorad Mažič (Srb.), William Collum (Škót.), Svein Moen (Nór.), Jonas Eriksson (Švéd.), Nicola Rizzoli (Tal.), Ovidiu Hategan (Rum.), Damir Skomina (Slovin.), Sergej Karasev (Rus.), Clement Turpin (Fr.), Viktor Kassai (Maď.), Carlos Velasco Carballo (Šp.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona