UEFA neprávom obvinila chorvátskeho rozhodcu, musí ho odškodniť

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 16:14 • 2 min
UEFA neprávom obvinila chorvátskeho rozhodcu, musí ho odškodniť

ZÁHREB - Európska futbalová únia (UEFA) musí vyplatiť odškodné vo výške 134.900 USD (750.000 chorvátskych kún - pozn.) rozhodcovi Brunovi Maričovi, ktorého pred časom neoprávnene obvinila z ovplyvnenia výsledku finálového zápasu Chorvátskeho pohára.

slovakia

left justify in out

Súd v meste Daruvar na svojom utorňajšom zasadnutí rozhodol, že Marič nijako neštandardne nazasiahol do diania v súboji odvekých rivalov Dinama Záhreb a Hajduku Split. Vo finále národného pohára z roku 2009 síce vylúčil dvojicu hráčov Hajduku a nariadil jedenástku v prospech Dinama, ktoré vyhralo 3:0, no všetky verdikty boli v súlade s pravidlami.

 

Marič odmietol obvinenia vyšetrovateľa FIFA a v roku 2012 podal sťažnosť na súd s úmyslom očistiť svoje meno. Proces, ktorý trval od marca 2013, sa o rok neskôr v máji skončil jeho víťazstvom. "Veľa ľudí sa mi smialo, že chcem len, aby sa mi UEFA ospravedlnila a že mi nejde o peniaze. Najdôležitejšie pre mňa však naozaj je, že UEFA nemala pravdu a bude potrestaná za to, čo som si musel vytrpieť a spolu so mnou moja rodina," povedal Marič.

 

Jeho právny zástupca Vladimir Gredelj sa tvrdo obul do strešnej organizácie európskeho futbalu. "UEFA si nezaslúži, aby jej bol odpustený čo i len cent. Zaobchádzala s mojím klientom arogantným spôsobom. Myslím, že súd nezohľadnil všetky faktory ujmy, ktorú utrpel môj klient. Pôvodne sme žiadali o odškodné 1,37 milióna dolárov. Verdikt súdu je podľa nás pre druhú stranu veľmi mierny," dodal Gredelj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona