UEFA nepotrestá Feyenoord za výtržnosti fanúšikov v Ríme

NETKY.SK • 20 Február 2015, 14:28 • 2 min
UEFA nepotrestá Feyenoord za výtržnosti fanúšikov v Ríme

RÍM - Európska futbalová únia (UEFA) nepotrestá holandský klub Feyenoord Rotterdam za výtržnosti jeho fanúšikov v uliciach Ríma, kde napadli policajtov a poškodili viaceré pamiatky vrátane nedávno zrekonštruovanej Fontany della Barcaccia.

slovakia

left justify in out

UEFA by mohla napariť trest iba v prípade, že by k incidentom prišlo priamo na štadióne.

 

"Násilnosti v uliciach odsudzujeme, ale nie je v našej právomoci s nimi čokoľvek urobiť," priznala podľa Kickeru UEFA.

Fanúšikovia Feyenoordu Rotterdam, ktorí robili problémy už po príchode do Ríma na zápas šestnásťfinále Európskej ligy proti AS, sa dopúšťali výtržnosti aj krátko pred začiatkom stretnutia. Skupina niekoľkých stoviek agresívnych Holanďanov, z ktorých bola väčšina pod vplyvom alkoholu, zaútočila v Ríme na policajtov svetlicami, fľašami a ďalšími predmetmi. Výsledkom je niekoľko zranených mužov zákona a 33 zatknutých fanúšikov. Devätnástich výtržníkov okamžite odsúdili na polročné väzenie alebo pokutu 45-tisíc eur. 

 

Podľa odhadov polície prišlo do Ríma asi 6000 podporovateľov Feyenoordu. Incidenty sa odohrávali na rôznych miestach Večného mesta. "Niečo podobné nie je možné tolerovať," vyhlásil starosta Ríma Ignazio Marino. Fanúšikovia holandského klubu patria medzi radikálnych a sú často iniciátormi konfliktov a výtržností. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies