UEFA aj SFZ stoja za Platinim, voľbu šéfa FIFA chcú v plánovanom termíne

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:25 • 2 min
UEFA aj SFZ stoja za Platinim, voľbu šéfa FIFA chcú v plánovanom termíne

NYON - Členské zväzy Európskej futbalovej únie (UEFA) podporujú prezidenta Michela Platiniho.

slovakia

left justify in out

"Podporujeme jeho právo na spravodlivý proces a očistenie mena," cituje agentúra dpa slová generálneho sekretára Gianniho Infantina, ktorý prezentoval spoločné stanovisko. UEFA v tejto chvíli neuvažuje nad dočasnou náhradou za Francúza.

 

Platiniho, ktorý sa plánuje uchádzať v najbližšej voľbe o post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), vyšetrujú švajčiarske úrady v súvislosti s rozsiahlym korupčným škandálom. Šéf UEFA dostal spolu s prezidentom FIFA Josephom Blatterom, generálnym sekretárom federácie Jeromom Valckem a šéfom thajského zväzu Worawim Makudim 90-dňový zákaz činnosti.

 

"Zhodli sme sa, že voľba sa má uskutočniť v plánovanom termíne 26. februára a nemá byť presunutá," dodal Infantino.

 

Do Zürichu vo štvrtok priletel dočasný prezident FIFA Issa Hayatou a prevzal úrad po suspendovanom Blatterovi. "Koncentrujeme sa na reformu a vyšetrovanie. Rozhodujúce je získať opätovnú dôveru verejnosti," povedal Kamerunčan.

 

"Slovenský futbalový zväz, v zhode s ostatnými európskymi futbalovými asociáciami, vyjadruje rešpekt a uznanie Michelovi Platinimu a jeho práci pre európsky a svetový futbal. Podporuje jeho právo na spravodlivý proces a možnosť očistenia svojho mena. Pripája sa k výzve pre všetky zainteresované orgány (Etická a Odvolacia komisia FIFA, Medzinárodný športový súd - CAS) aby rozhodli v tejto veci do polovice novembra a nebola tak zmarená prípadná možnosť kandidatúry Michela Platiniho na funkciu prezidenta FIFA na volebnom kongrese vo februári budúceho roka," uvádza sa v stanovisku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies