UEFA a Princ Ali obvinili Blattera z ovplyvňovania nezávislej komisie

NETKY.SK • 10 Február 2015, 08:32 • 2 min
UEFA a Princ Ali obvinili Blattera z ovplyvňovania nezávislej komisie

BERLÍN - Európska futbalová únia (UEFA) a kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie Princ Ali Bin Al Hussein kritizujú netransparentnosť FIFA.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckých médií totiž z pôvodnej správy Nezávislej komisie pre riadenie (IGC) vypadli niektoré pasáže, ktoré mohli byť pre vedenie FIFA nepríjemné. 
      

Nemecké periodikum Der Spiegel uviedlo, že prezident FIFA Sepp Blatter ovplyvňoval správu IGC, ktorej šéfuje Mark Pieth. Švajčiarsky právnik to poprel. 
      

"Posledné odhalenia týkajúce sa správy dokazujú, že Piethova komisia je všetko iné, len nie nezávislá," uviedol na oficiálnom twitterovom konte UEFA jej hovorca Pedro Pinto, čím len dokumentoval vyhrotené vzťahy medzi UEFA a FIFA pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami svetovej futbalovej organizácie. 
      

Princ Ali, ktorý bude spoločne s Holanďanom Michaelom van Praagom a bývalou portugalskou hviezdou Luisom Figom protikandidátom Blattera vo voľbách, podotkol, že kompletné výsledky vyšetrovania údajnej korupcie v súvislosti s pridelením organizácie majstrovstiev sveta 2018 a 2022 musia byť zverejnené čím skôr. Vyšetrovanie viedol americký právnik Michael Garcia a jordánsky princ chce, aby bola odtajnená celá jeho správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies