ÚDZS: Za platnosť dát v ročných zúčtovaniach poistného zodpovedá finančná správa

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 16:59 • 2 min
ÚDZS: Za platnosť dát v ročných zúčtovaniach poistného zodpovedá finančná správa

BRATISLAVA - Za platnosť dát v ročných zúčtovaniach poistného je zodpovedná Finančná správa SR, tvrdí Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

slovakia

left justify in out

Reaguje tým na fakt, že niektorí klienti zdravotnej poisťovne Dôvera dostali ročné zúčtovanie vypočítané z chybných dát. Úrad je totiž sprostredkovateľom údajov medzi finančnou správou a zdravotnými poisťovňami.
     

"Na našej strane nedošlo k pochybeniu, kontrolujeme dohodnutú štruktúru údajov z finančnej správy, a nie obsah," uviedla pre TASR Erika Kováčiková z ÚDZS. Podotkla, že úrad k chybným ročným zúčtovaniam zvolal v stredu (29.7.) stretnutie so zástupcami zdravotných poisťovní a finančná správa bola informovaná o nesprávne poskytnutých údajoch.
     

"V rámci reklamačného procesu postúpil úrad finančnej správy reklamácie dotknutých daňových subjektov na prešetrenie a dodanie opravených dát," dodala Kováčiková.
     

"Neevidujeme zo strany zdravotnej poisťovne Dôvera žiadne reklamácie poskytnutých údajov," povedala pre TASR hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková vo štvrtok (30.7.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies