Krymský most označili za nezničiteľný, vydrží priamy zásah lietadla

NETKY.SK • 13 Jún 2019, 09:12 • 2 min
Krymský most označili za nezničiteľný, vydrží priamy zásah lietadla

Krymský most je zo vzduchu strážený protiraketovými systémami Thor, Pantsyr, Buk-M2 a S-400. Má špeciálnu konštrukciu, ktorá je schopná vydržať útok vyťažených lodí.

slovakia

left justify in out

Dôstojník oddelenia FSB zodpovedný za bezpečnosť Krymského mostu povedal, že nadjazd je postavený podľa technológie kupoly nad reaktorom jadrovej elektrárne. To znamená, že mostné rozpätia sú schopné napríklad odolať priamemu zásahu lietadla.

 

Masívny raketový alebo vzdušný útok odráža nasadený systém protivzdušnej obrany – celý pluk protilietadlových raketových systémov Thor, Pantsyr, Buk-M2 a S-400. Najnovšie rádioelektronické inštalácie pokryli strategickú výstavbu neviditeľnou kupolou proti radarom, navádzaniu riadených rakiet a „poblázni“ bombardovacie a dronové zariadenia.

 

Krymský most je spoľahlivo chránený aj pred útokom z mora. Mostové stĺpy sú vystužené štiepačmi, ktoré chránia proti nárazom lodí prepravujúcich výbušniny alebo nebezpečné látky. Na súši most nepretržite chráni samostatná brigáda Rosgvardiya a pohraničná stráž. Anti-sabotážne oddiely čiernomorskej flotily zabezpečujú, aby sa potápači s výbušninami nedostali do blízkosti podpier.

 

Podľa zamestnanca ruských špeciálnych služieb, výzvy na bombardovanie Krymského mostu „svedčia buď o neznalosti, alebo o ich patologickom optimizme“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies