Údržba kamerových systémov na slovenských medzinárodných letiskách

NETKY.SK • 20 December 2018, 10:31 • 2 min
Údržba kamerových systémov na slovenských medzinárodných letiskách

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra plánuje zabezpečiť servis a pravidelné kontroly kamerových systémov na letiskách v Bratislave, Košiciach a Poprade. Ako sa ďalej uvádza na internetovej stránke Elektronického kontraktačného systému, odhadované náklady na zabezpečenie požadovaných služieb budú v hodnote 2 188 000 eur.

slovakia

left justify in out

Za túto sumu by mal dodávateľ služieb napríklad vykonávať údržbu a technické prehliadky zariadení a komponentov, analýzy a opravy nahlásených porúch, dodávať náhradné diely, prípadne meniť parametre fungovania systému. Služby má vybraný dodávateľ byť schopný poskytovať 24 hodín denne, 365 dní v roku po dobu štyroch rokov.

"Dňom 30. augusta 2008 došlo k zmenám v spôsobe vybavovania osôb na medzinárodných letiskách v Bratislave, Košiciach a Poprade. Existujúce terminály museli byť rozdelené na dva samostatné celky, ktoré zabezpečia vybavovanie cestujúcich v rámci schengenského a v rámci mimoschengenského priestoru. Pre zvýšenie bezpečnosti a ochrany verejného poriadku na týchto letiskách Ministerstvo vnútra SR zabezpečilo inštaláciu moderného bezpečnostného kamerového monitorovacieho systému," uvádza rezort vnútra.

 

img

 

Inštalácia systému podľa rezortu prispela k zvýšeniu efektívnosti zásahu voči páchateľom, zefektívnila spôsob výkonu dozoru, prispela k zabezpečeniu dostatku dôkazových informácií alebo k lepšej vzájomnej koordinácii medzi policajnými zložkami, colníkmi a letiskovými útvarmi.

 

"Prevádzka tohto integrovaného systému celkovo zlepšuje ochranu vonkajších hraníc SR na týchto troch medzinárodných letiskách," konštatuje rezort.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies