Ľudia by sa mali vyhýbať nakupovaniu počas nákupnej špičky

NETKY.SK • 6 Jún 2011, 09:05 • 2 min
Ľudia by sa mali vyhýbať nakupovaniu počas nákupnej špičky

Ľudia by sa mali vyhýbať nakupovaniu počas nákupnej špičky

slovakia

left justify in out

img

Aby sa spotrebitelia vyhli prípadným dlžobám a nezaplateným faktúram, mali by byť pri svojich nákupoch podľa odborníkov obozretnejší. Do popredia sa preto dostávajú správne nákupné zvyklosti. "Ľudia by sa mali vyhýbať nakupovaniu počas nákupnej špičky. Tá vrcholí v pracovné dni medzi piatou a ôsmou večer, a v sobotu doobeda. Taktiež by sme nemali nakupovať hladní a unavení. Vyhneme sa tak nákupnému stresu, a znížime riziko, že kúpime niečo, čo sme nechceli alebo nepotrebujeme," uviedla pre TASR marketingová manažérka nákupného spoločenstva Lyoness Ivana Štefancová.
      Každý správny nákup má podľa jej slov začínať prípravou. Tradíciou nielen slovenských domácností býva príprava nákupného lístku s položkami, ktorých zásoby sa doma míňajú alebo ich jednoducho len plánujú kúpiť. "Tiež je správne mať pod kontrolou počet a hodnotu tovarov, ktoré majú vo svojom nákupnom košíku. Ak pri platení zistíte rozdiel medzi cenou na cenovke a cenou, ktorá sa objavila na pokladničnom bloku, neváhajte tento problém reklamovať. V dobrom obchode Vám vždy vyjdú v ústrety," dodala.
      Poukázala, že synonymom šetrenia sa v dnešnej dobe stali výpredaje, akcie, zľavy či vernostné karty. "Nezvyčajnosťou tak nie je cestovanie za takými obchodmi, v ktorých má rodina výhodnú zľavu, či vlastní ich vernostnú kartu. Ak chce rodina skutočne nakupovať výhodne všade počas celého roka, musí využívať univerzálne vernostné karty a dodržiavať pravidlá správneho nakupovania," zhrnula štefancová.
      V súvislosti s nedávnym rozšírením baktériovej nákazy sa do pozornosti dostáva bezpečnosť a kvalita potravín. "Ľudia by si vždy mali skontrolovať dátum spotreby a tiež si všímať, či obal nie je poškodený. Na ľahkú váhu by nemali brať ani varovania vydávané Ministerstvom pôdohospodárstva či výsledky inšpekcií Slovenskej obchodnej inšpekcie," uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies