Údermi častovali rómskych spoluobčanov, dostali podmienku

NETKY.SK • 11 December 2015, 16:23 • 2 min
Údermi častovali rómskych spoluobčanov, dostali podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Podmienečný trest vo výmere dva roky potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 32-ročného Erika Bozóa z Čelárov v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Bozó s bratrancom Tomášom Kapustom napadli najprv jedného z rodiny Oláhovcov a neskôr sa pobili s jeho príbuznými. Pritom na nich vykrikovali „cigáni čierni, špinaví, dneska zomriete, zdochnete, vypálime vás“. Tým spáchali rasovo motivovaný zločin v súbehu s výtržníctvom.

 

Inkriminovaný skutok sa stal ešte v máji 2012 v obci Čeláre. Bozó s Kapustom najprv na miestnej komunikácii slovami „aha, ide černoško, choď mu naložiť, cigánovi jednému“ napadli päsťou a kopancami 26-ročného príslušníka rodiny Oláhovcov. Konflikt pokračoval pred miestnym hostincom, keď svojho človeka prišili brániť jeho otec a ďalší príbuzní. Pri vzájomnej potýčke padali vulgarizmy, údery, kopance a vyhrážky.

 

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal vinu Bozóa a jeho bratranca Kapustu v skrátenom konaní trestným rozkazom. Kým Kapusta bol s verdiktom spokojný, Bozóovi sa to nepozdávalo a podal odpor. Prvostupňový súd musel pojednávať a vypočul obžalovaných i poškodených. Vypovedalo i viacero svedkov, pretože večerný incident pred krčmou sledovali aj účastníci blízkej svadby. Bozóa odsúdil na dva roky podmienečne s odkladom výkonu trestu na dva roky.

 

Bozó sa odvolal a tvrdil, že Oláhovci sú voči nemu zaujatí a všetko bolo inak. Žiadal vec vrátiť na doplnenie dokazovania, ale krajský súd mu nevyhovel a rozsudok potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies