Udeľovanie Oscarov ponúkne aj špeciálne muzikálové vystúpenie

NETKY.SK • 27 Január 2015, 18:39 • 2 min
Udeľovanie Oscarov ponúkne aj špeciálne muzikálové vystúpenie

USA - Ceremoniál k odovzdávaniu cien americkej Akadémie filmových umení a vied, ktorý sa bude konať 22. februára v hollywoodskom Dolby Theatre, ponúkne aj špeciálne muzikálové vystúpenie.

slovakia

left justify in out

O predstavenie s názvom Moving Pictures sa postarajú Kristen Anderson-Lopez a Robert Lopez, autori piesní z animovaného filmu Ľadové kráľovstvo (2013) vrátane nahrávky Let It Go. V hudobnej šou si zahrá moderátor večera Neil Patrick Harris a zatiaľ nemenovaní hostia.

 

 

"Po minuloročnom medzinárodnom úspechu snímky Ľadové kráľovstvo a získaní Oscara za skladbu Let It Go sme šťastní z toho, že Kristen a Bobby Lopez napíšu špeciálnu pieseň pre Neila Patricka Harrisa a špeciálnych hostí," uviedli vo vyhlásení producenti podujatia Craig Zadan a Neil Meron.

 

"Milujeme Oscary a vždy sme boli fanúšikmi Neila Patricka Harrisa. Keď nás požiadal, aby sme mu napísali pieseň pre tohtoročnú šou, povedali sme áno skôr, ako stihol dokončiť vetu. Je možné, že od nás chcel niečo iné," vyjadrili sa skladatelia. 

 

Zoznamu kandidátov v 87. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládnu snímky Birdman a Grandhotel Budapešť. Obe si vyslúžili po deväť nominácií. Osem má v hre Kód Enigmy a po šesť si na konto pripísali filmy Chlapčenstvo a Americký ostreľovač. 

 

Manželia Kristen Anderson-Lopez a Robert Lopez sú známi predovšetkým ako autori skladieb zo spomínaného animovaného filmu Ľadové kráľovstvo (2013). Ich pieseň Let It Go triumfovala na minuloročných Oscaroch v kategórii pôvodných piesní. Okrem toho v obdobnej kategórii získala nomináciu na Zlatý Glóbus a tento rok zabojuje aj o Grammy, a to v kategórii Najlepšia skladba pre vizuálne médium. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies