Udeľovanie medzinárodných cien Emmy ovládla Veľká Británia

NETKY.SK • 25 November 2014, 13:58 • 2 min
Udeľovanie medzinárodných cien Emmy ovládla Veľká Británia

BRATISLAVA - Na 42. ročníku udeľovania medzinárodných cien Emmy dominovali zástupcovia Veľkej Británie, keď uspeli v troch kategóriách. Zvyšné ceny si rozdelili Holandsko, Belgicko, Švédsko, Brazília, Nemecko, USA a Kanada.

slovakia

left justify in out

Podujatie, ktoré sa konalo 24. novembra v newyorskom hoteli Hilton, moderoval Matt Lucas. Medzi hosťami sa objavili napríklad Laverne Cox, Carrie Preston, 50 Cent, Darby Stanchfield či Megan Follows. 

 

Najlepším dramatickým seriálom sa stala britská Utopia (2013 - 2014). Angličan Stephen Dillane získal ocenenie pre Najlepšieho herca, a to vďaka účinkovaniu v seriáli The Tunnel (2013). Tretiu trofej pre Veľkú Britániu získal Educating Yorkshire (2013 - 2014), ktorý uspel v kategórii Zábavný program bez scenára. 

 

Za Najlepšiu herečku vyhlásili Holanďanku Biancu Krijgsman za rolu v dráme De Nieuwe Wereld (2013). Medzi komédiami nenašla premožiteľa druhá sezóna belgického seriálu Čo keby (2013). V kategórii dokumentov uspel švédsky počin Frihet bakom galler (2012). Brazília sa mohla radovať z ocenenie pre Najlepšiu telenovelu, ktorou sa stala Joia Rara (2013). V kategórii Televízny film alebo miniseriál sa darilo nemeckej trojdielnej vojnovej dráme Unsere Mütter, Unsere Väter (2013). 

 

Po prvý raz udelili cenu v kategórii Americký primetimeový program v inom ako anglickom jazyku, a to seriálu El Seňor de los Cielos (2013), ktorý nakrútili v španielčine. Spomedzi umeleckých programov najviac zaujal kanadský dokument The Exhibition (2013). 

 

Okrem toho predstavitelia Medzinárodnej akadémie televíznych umení a vied udelili dve čestné ocenenia. International Emmy Founders Award získal Matthew Weiner a International Emmy Directorate Award zas Roberto Irineu Marinho. 

Prehľad ocenených v 42. ročníku medzinárodných cien Emmy: 
Dramatický seriál: Utopia (Veľká Británia) 
Najlepší herec: Stephen Dillane (Veľká Británia) 
Najlepšia herečka: Bianca Krijgsman (Holandsko) 
Komediálny seriál: Čo keby 2 (Belgicko) 
Dokument: Frihet bakom galler (Švédsko) 
Zábavný program bez scenára: Educating Yorkshire (Veľká Británia) 
Telenovela: Joia Rara (Brazília) 
Televízny film alebo miniseriál: Unsere Mütter, Unsere Väter (Nemecko) 
Americký primetimeový program v inom ako anglickom jazyku: El Seňor de los Cielos (USA) 
Umelecký program: The Exhibition (Kanada) 
International Emmy Founders Award: Matthew Weiner 
International Emmy Directorate Award: Roberto Irineu Marinho 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies