Udeľovanie Brit Awards ovládli Arctic Monkeys a One Direction

NETKY.SK • 20 Február 2014, 09:37 • 2 min
Udeľovanie Brit Awards ovládli Arctic Monkeys a One Direction

LONDÝN - Britská kapela Arctic Monkeys a anglicko-írska chlapčenská skupina One Direction získali na stredajšom odovzdávaní Brit Awards zhodne po dve ceny . Arctic Monkeys vyhlásili za najlepšiu britskú skupinu a ich štúdiovku AM za britský album roka.

slovakia

left justify in out

V druhej menovanej kategórii pritom uspeli už po tretí raz, čo sa doteraz žiadnemu interpretovi nepodarilo. One Direction zas druhý rok po sebe dostali cenu za globálny úspech a okrem toho triumfovali aj medzi videoklipmi, kde zvíťazili s videom k piesni Best Song Ever.

Medzi britskými interpretmi dominoval David Bowie, ktorý sa vo veku 67 rokov stal vôbec najstarším držiteľom Brit Award v histórii týchto ocenení. Zopakoval tak víťazstvo z roku 1984, keď triumfoval v rovnakej kategórii. Na ceremoniáli v londýnskej O2 Arene sa však nezúčastnil a cenu zaňho prevzala modelka Kate Moss. Britskou interpretkou sa stala Ellie Goulding a nováčikom zas kapela Bastille, ktorá mala spolu s formáciou Disclosure zhodne po štyri nominácie. Bastille však získali nakoniec iba jednu cenu, zatiaľ čo Disclosure žiadnu. Cenu pre producenta roka si odniesli Flood a Alan Moulder a za britský singel roka vyhlásili Waiting All Night od Rudimental s hosťujúcou Ellou Eyre. 

Medzinárodnou skupinou sa stalo francúzske duo Daft Punk, medzi interpretmi zvíťazil americký spevák Bruno Mars a medzi interpretkami zas novozélandská speváčka Lorde. Critics' Choice Award si odniesol Sam Smith, ktorého za víťaza v tejto kategórii vyhlásili ešte v decembri. Udeľovanie Brit Awards moderoval štvrtý rok po sebe herec James Corden. Na podujatí vystúpili napríklad Ellie Goulding, Beyoncé, Katy Perry, Arctic Monkeys, Bruno Mars, Bastille a Pharrell Williams s Nileom Rodgersom. 


Prehľad víťazov a víťaziek Brit Awards za rok 2013: 
Britská interpretka: Ellie Goulding 
Britský interpret: David Bowie 
Britská skupina: Arctic Monkeys 
Britský nováčik: Bastille 
Najlepší producent: Flood a Alan Moulder 
Britský album: Arctic Monkeys - AM 
Britský singel: Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night 
Britské video roka: One Direction - Best Song Ever 
Medzinárodná skupina: Daft Punk 
Medzinárodná interpretka: Lorde 
Medzinárodný interpret: Bruno Mars 
Critics' Choice Award: Sam Smith 
Brits Global Success: One Direction 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona