Udeľovanie Annie Awards ovládla snímka V hlave

NETKY.SK • 7 Február 2016, 11:47 • 2 min
Udeľovanie Annie Awards ovládla snímka V hlave

LOS ANGELES - Animovaný film V hlave získal desať cien Annie. Už 43. ročník udeľovania cien Medzinárodnej asociácie animovaných filmov (ASIFA-Hollywood) sa konal v sobotu v priestoroch Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Snímka V hlave zvíťazila v najprestížnejšej kategórii Najlepší animovaný film a okrem toho získala aj trofeje za animáciu postáv (Allison Rutland), dizajn postáv (Albert Lozano), réžiu (Pete Docter), hudbu (Michael Giacchino), produkčný dizajn (Ralph Eggleston), storyboarding (Tony Rosenast), hlasový herecký výkon (Phyllis Smith), scenár (Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley) a strih (Kevin Nolting).
Seriál Mickey Mouse (2013) dostal ceny za hudbu (Christopher Willis), strih (Illya Owens) a storyboarding (Alonso Ramirez Ramos). Seriál Bobove burgery (2011) získal trofeje za scenár (Steven Davis, Kelvin Yu) a hlasový herecký výkon (Kristen Schaal).


Snímka Avengers 2: Vek Ultrona uspela v kategórii Animované efekty v hranom filme (Michael Balog, Jim Van Allen, Florent Andorra, Georg Kaltenbrunner), v rovnakej kategórii medzi animovanými snímkami triumfoval Dobrý dinosaurus (Jon Reisch, Stephen Marshall, Magnus Wrenninge, Michael Hall, Michael K. O’Brien). Annie Award udelili aj dobrodružnej dráme Revenant Zmŕtvychvstanie, a to v kategórii Animácia postáv v hranom filme (Matthew Shumway, Adrian Millington, Blaine Toderian, Alexander Poei, Kevin Lan).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies