Rada pre vysielanie a retransmisiu udeľovala pokuty: O tisíce eur príde Markíza aj JOJ

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 18:58 • 2 min
Rada pre vysielanie a retransmisiu udeľovala pokuty: O tisíce eur príde Markíza aj JOJ

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes udeľovala pokuty, o desiatky tisíc eur prídu televízie Markíza a JOJ.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes riaditeľ Kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.
     

Markíza má zaplatiť 21.000 eur v súvislosti s odvysielaním reklám o liekoch a tiež za Teleráno z januára, pri ktorom televízia neinformovala zreteľne o umiestňovaní produktov.
     

Televízia JOJ príde o 10.000 eur za podobný prehrešok ako Markíza v súvislosti s odvysielaním reklám o liekoch. Ďalších 6500 eur bude stáť televíziu to, že jasne neoddelila reklamu od iných programov. RVR pokutovala JOJ aj za množstvo reklamy.
     

Rada upozornila niektoré televízie Markíza a TV LUX, že porušili zákon, keď neboli objektívne a nestranné pri niektorých svojich spravodajských a politicko-publicistických programoch. RTV Krea dostala upozornenie za neoznačenie sponzorského programu.
     

RVR tiež začala viaceré správne konania. Napríklad voči Jednotke RTVS za možné porušenie objektívnosti a nestrannosti, pre ten istý prehrešok koná aj voči Markíze. Televíziu JOJ rieši RVR pre možné porušenie v súvislosti s tým, že neodvysielala oznam o porušení zákona na základe rozhodnutia Rady zo dňa 8. 4. 2014.
     

Voči televízii TA3 koná RVR pre možné porušenia zákona, ku ktorého mal dôjsť tým, že TA3 nedodala Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam z vysielania programov Téma dňa v dňoch 20. až 22. 5. 2014. RVR rieši ďalej aj možné porušenie zákona v súvislosti s čestnosťou a slušnosťou reklamy, pre tieto možné porušenia koná voči markizáckemu Dajto a voči RING TV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies