Údajný vyokopostavený takáčovec Ružič dostal za nedovolené ozbrojovanie podmienku

NETKY.SK • 15 November 2016, 13:22 • 2 min
Údajný vyokopostavený takáčovec Ružič dostal za nedovolené ozbrojovanie podmienku

BRATISLAVA – Krajský súd v Bratislave dnes odsúdil Iva Ružiča na podmienečný trest odňatia slobody na tri roky, zároveň mu uložil skúšobnú dobu v dĺžke trvania dva roky. Rozsudok súdu je právoplatný a nie je možné voči nemu podať riadny opravný prostriedok.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný bol podľa polície považovaný za vplyvného človeka bratislavskej skupiny takáčovcov. Pri výbuchu v reštaurácii Jadran v roku 2004 utrpel ťažké zranenia.

 

Prokurátor obžaloval Iva Ružiča z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Policajti pri prehliadke v jeho dome chceli nájsť účtovné doklady súvisiace s daňovou trestnou činnosťou, nakoniec však zaistili viacero zbraní a nábojov.

 

Obhajca obžalovaného Ladislav Kuruc počas celého konania poukazoval najmä na skutočnosť, že išlo o historické zbrane, ktoré nepatrili obžalovanému, ale jeho obchodnému partnerovi Jozefovi Surovčíkovi, u ktorého viseli na stene kancelárie. Po jeho smrti ich nejakým nedopatrením mali zabaliť do škatule a odviezť do domu obžalovaného, kde ich po deviatich rokoch našla polícia.

 

Súd pri vyhlasovaní rozsudku poukázal okrem iného na fakt, že dve dlhé strelné zbrane sa našli voľne položené v regáli a zvyšné boli v priehľadnej prepravke. „Neviem si predstaviť, že by niekto bez vedomia majiteľa rodinného domu priniesol zbrane a uložil ich tam,“ uviedla okrem iného predsedníčka senátu pri odôvodňovaní rozsudku.

 

K výbuchu v reštaurácii Jadran na Nevädzovej ulici v bratislavskom Ružinove došlo v decembri 2004. Explózia zranila štyroch ľudí, z nich dvoch ťažko. Polícia dospela k záveru, že išlo o vybavovanie si účtov v podsvetí. Útok bol podľa slov vyšetrovateľov namierený práve proti podnikateľovi a spolumajiteľovi reštaurácie Ivovi Ružičovi.

 

V prípade výbuchu policajný vyšetrovateľ obvinil v máji tohto roka Róberta Lališa, Jozefa Roháča, Martina Biháriho a Juraja H. z trestného činu všeobecného ohrozenia.

 

V dôsledku výbuchu došlo k poškodeniu aj budovy obchodného strediska, čím bola spôsobená škoda veľkého rozsahu. Výbuch tiež poškodil veci nachádzajúce sa v priestoroch obchodného centra, okná na budove priľahlej školy a vozidlá stojace v okolí budovy obchodného centra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies