Údajný vrah mladého Číňana sa postavil pred súd

NETKY.SK • 5 September 2013, 15:21 • 2 min
Údajný vrah mladého Číňana sa postavil pred súd

TRNAVA - Obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy a ďalších trestných činov si dnes na Okresnom súde v Trnave vypočul Zdenko Sz. z Tešedíkova, ktorý údajne v novembri minulého roku prepadol v Šali čínsku rodinu a na smrť dobodal ich 21-ročného syna. Na úteku ho potom postrelil otec zavraždeného mladíka. Jeho manželka z domu hrôzy so zviazanými nohami vyskočila. Tridsaťročný Zdenko sa rozhodol na pojednávaní nevypovedať, podľa jeho obhajcu nespáchal žiadny trestný čin.

slovakia

left justify in out

Obaja rodičia zavraždeného popísali súdu okolnosti tragédie. Zdenko im podľa výpovede Číňanky občas pomáhal zásobovať ich obchod. V tragický deň prišiel k nim domov, otca rodiny priviazal o stoličku. Neskôr s pištoľou pri hlave prinútil čínsku ženu zviazať aj syna a napokon káblami zviazal ju. Od rodiny pýtal 10-tisíc eur, dostal päťtisíc. Napriek tomu loveckým nožom dobodal do krku a hrudníka mladého Číňana. Jeho matka sa medzitým vyslobodila z nedobrovoľného zajatia a v šoku vyskočila z okna, pričom utrpela ťažké zranenia nôh. "Chcela by som sa ho spýtať, prečo má také čierne srdce, prečo to urobil?“ spýtala sa na záver výpovede žena, ktorá prišla o syna, odpovede sa však nedočkala. Okrem oboch poškodených Číňanov dnes vypovedali aj ďalší traja svedkovia. Súd dnešné pojednávanie odročil, na budúcom plánuje vypočuť viacerých znalcov.

Bývalá manželka obžalovaného povedala, že nikdy by neverila, že je schopný takéhoto činu. Podľa ľudí z jeho okolia Zdenko dlhší čas nikde nepracoval a pravdepodobne mal aj dlhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies